БОРОШНО ВИЩОГО ГАТУНКУ

Борошно пшеничне вищого гатунку, ГСТУ 46.004-99 виробляється з м'якої продовольчої пшениці вирощеної на території України. Колір її білий зі злегка кремовим відтінком. Цей сорт борошна найбільш поширений при виготовленні вищих сортів борошняних виробів. Пшеничне борошно вищого сорту володіє відмінними хлібопекарськими властивостями, вироби з неї мають хороший обсяг і дрібну розвинену пористість. Таку борошно найкраще використовувати для пісочного, листкового і дріжджового тіста, в соуси і борошняні заправки.



Поживна цінність 100 г продукту : білки - 10,3 г; жири - 1,1 г; вуглеводи - 70 г;,


Енергетична цінність 100 г продукту : 334 ккал (1397,5 кДж) в 100 г продукта.



Якісні показник:
Вологість 14.4-14.8%
Білизна 60-64 ед.
Клейковина 26-28%
ИДК 70 - 95 ед.



Борошно розфасовується:
- в паперових пакетах вагою 1, 2 кг;
- в поліпропіленові мішки 5, 10, 25, 50 кг.


Рецепт хліба:

Хліб білий

image1

вода - 270 мл.
олія соняшникова - 1,5 ст. л.
сіль - 1 ч.л.
сахар - 1 ст. л.
борошно - 2,7 мірних стакана(420 гр.)
дріжджі - 1,5 ч.л.


Примітка: інгредієнти закладати відповідно до інструкції вашої хлібопічки.

Режим випікання: основний.

Борошно

Борошно має дуже важливе значення в харчуванні людини. Вона широко використовується в кулінарії, хлібопекарській, макаронній та інших галузях харчової промисловості.

Висівки пшеничні

Висівки пшеничні - побічний продукт борошномельного виробництва, що представляє собою тверду оболонку зерна пшениці.

Манна крупа

Манна крупа (вона ж манка) - крупа, виготовлена ​​з пшениці, шляхом дуже дрібного помелу. Середній діаметр частинок в межах від 0,25 до 0,75 мм. Манна крупа широко застосовується для приготування різних страв.